Skerryvore

Skerryvore

Skerryvore (SCO)

SIDSTE NYT! Skerryvores nye album, ”TEMPUS”, som havde release i april måned, gik direkte ind på 1. pladsen på den skotske Top 20 liste,-  modtagelsen af det nye album har været overvældende og har fået fantastiske anmeldelser i de britiske medier. ” Deres bedste album til dato”, skriver flere medier…

Skotske Skerryvore er nyeste skud på stammen af udenlandske artister som We do Music har fået glæden af at repræsentere i Danmark og i Skandinavien.

Det otte mand store folk-rock band kræver ikke den store præsentation, da de for længst har manifesteret sig i Danmark, hvor de gennem mange år har turneret rundt på spillesteder og festivaler.
Bandet er nærmest blevet ’husband’ på Tønder Festival og fanskaren er vokset betragteligt siden de første gang, engang i starten af 10’erne, gik på scenen på festivalen og bogstavelig talt lagde publikum ned!

Sammenligningen med det største skotske folk rock-band gennem tiderne, Runrig, er yderst relevant og efter at Runrig har lukket og slukket, har Skerryvore ikke overraskende, overtaget tronen som Skotlands folk-rock band nummer 1.

Skerryvore blev startet i 2005 af de to brødre Daniel og Martin Gillespie og med tiden, er det lille band fra øen Tiree blevet et tilløbsstykke over det meste af kloden. Det er blevet til otte albumudgivelser og det niende er på vej i foråret 2023.

Det er blevet til et hav af hæder og priser. Skerryvore er hele to gange blevet tildelt prisen ”Årets Band” ved Scottish Folk Awards og bandets sanger og guitarist, Alec Dalglish har fået prisen som ”Årets Sangskriver”.

Skerryvores musik er bygget op omkring traditionel skotsk folk-rock, hvor instrumenteringen med sækkepiber, harmonika og fløjte repræsenterer folk-delen og trommer, bas, guitar og keyboard står for rock-delen. Men Skerryvores udtryk favner mange farvenuancer og de maler dygtigt med den brede pensel med både jazz, country, pop og cajun – en blandet alsidig farvetone, som man med rette kan betegne som Americana.

Kontakt

Erik Lodberg
tlf: +45 40986116
mail: erik@wedomusic.dk

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!