Jesper Lindell

Jesper Lindell

Den 28-årige svensker kom på alle svenske musikelskeres læber i 2017 efter at hans debutsingle ”Moving On” havde set dagens lys. 

Singlen lavede han i samarbejde med de svenske piger i First Aid Kit, og nummeret der hurtigt indbragte ham en guldplade, er i dag blev streamet mere end 5 millioner gange på Spotify.

 Efter singlen fulgte EP’en ”Little Less Blue” og med den en pladekontrakt med det amerikanske indie pladeselskab ’Super Alive Natural’. 

Det nye album ”Everyday Dreams” udkom over det meste af verden i 2019, og specielt nummeret ”Whatever Happens”, blev en radiobasker og blev bl.a. et hit på mange college radio stationer i USA.

I kølvandet på udgivelsen af det nye album fulgte en efterårsturné og kun ganske få jobs blev det til i det 2020, hvor der ellers lå mere end 50 jobs i kalenderen i Sverige og flere steder i Europa. 

Pandemien stod for døren og skrinlagde alle planer, som det gjorde for alle i musikbranchen. Og ikke nok med det, så ramte en svær nyresygdom den unge svensker, der var nødt til at isolere sig hos familien, da han i alvorlig grad var i farezonen.

I det meste af 2020 stod den på dialyse 3 gange om ugen, men det til trods, afkræftet og i rullestol, formåede Jesper at skrive og indspille sange med sit seks mands band i et antal og i en kvalitet som er af en helt anden verden… en utrolig præstation af svenskeren der i midten af juni endelig fik sin længe ventede nyre transplantation, da hans fader blev godkendt til at være donor….

De mange ny- indspillede sange har Jesper, hans management og pladeselskab valgt at fordele på hele to albums, det første af disse til udgivelse i februar i 2022, men allerede d. 18. juni slippes første single ”Leave A Light On” løs og yderligere  3 singler hen over sommer og efterår. 

Man kunne måske godt forestille sig at Jesper ville reflektere over pandemi og sygdoms kvaler i sin sangskrivning, men ” Leave A Light On” er tværtimod en perle af en sang om håb og gode tider efter de hårde udfordringer.

Kontakt

Erik Lodberg
tlf: +45 40986116
mail: erik@wedomusic.dk

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!