Bob Dylan 80 år

Bob Dylan 80 år

Like a Rolling Stone
– en hyldestkoncert i anledning af Bob Dylans 80 års fødselsdag med The Electric Bob Dylan Project.

Der er næppe nogen enkeltperson, der har haft større betydning for nyere kultur- og musikhistorie end musikeren og sangskriveren Bob Dylan. I 2021 fylder han 80 år, og det skal fejres med et brag af en hyldestkoncert.

På scenen står en række af landets bedste sangere og musikere klar til at levere en overdådig hyldestkoncert til mesteren over dem alle. I næsegrus respekt for originalmaterialet puster orkesteret nyt liv i de legendariske sange, som leveres med nerve, autencitet og spilleglæde.

Baggrund – ‘The voice of a generation’

Siden det selvbetitlede debutalbum Bob Dylan (1962) og særligt efterfølgeren The Freeweeling Bob Dylan (1963) bragte ham i spil som amerikansk folkemusiks nye vidunderbarn har Bob Dylan stået som uofficielt talerør for en hel generation og et uomtvivsteligt ikon på alverdens musikscener.

Dylan står bag et hav af musikhistoriens største klassikere, herunder Blowing in the Wind, Like A Rolling Stone, Knocking On Heavens Door, Just Like a Woman, Hey Mr. Tambourine Man og mange, mange flere og har således hele fem sange på Rolling Stone Magazines top 100-liste over Greatest Songs of Alle Times.

I 1965 gik Bob Dylan på scenen på Newport Folkfestival med en elektrisk guitar, og den blot 16 minutter lange koncert skulle gå hen og blive en musikhistorisk milepæl, der monstrøst markerede Dylans fremsynede opgør med den akustiske folkesanger-tradition., der senere banede vejen for musikalske ikoner som Bruce Springsteen, Pink Floyd, Neil Young og mange, mange flere.

I 2012 blev han tildelt den højeste udmærkelse for civile personer i USA The Presidential Medal of Freedom af præsident Barack Obama, og i 2016 blev han tildelt Nobelprisen i Litteratur som den første musiker nogensinde. Sidenhen har han den snart 80-årige, verdenskendte sanger og sangskriver aldrig set sig tilbage, men fortsætter ufortrødent sin never ending tour rundt i hele verden.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med musikalske kræfter, der ligeledes stod bag koncerterne Celebrating The Last Waltz og WOODSTOCK ’69 – En Hyldestkoncert, der begge kunne melde udsolgt til flere koncerter rundt om i Danmark, herunder på Det Kongelige Teater.

The Electric Bob Dylan Project:

Rasmus Madsen: guitar & vokal
Martin Rauff: guitar & vokal
Niels Ole Thorning: keyboards
Niels Kvist: bas
Casper Mikkelsen: trommer

Kontakt

Ulrik Bust
tlf: 28184963
mail: mail@wedomusic.dk

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!